Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν


Στα πλαίσια της 7ης Ελαιοτεχνία 2015, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου, η επιτυχημένη έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνδυασμό με το διαγωνισμό ελαιολάδου 7ο Χρυσό Αριστείον 2015 ανακοινώνουμε το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν”. 

Θα πραγματοποιηθεί 5 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, ειδικά στο δυτικό ημισφαίριο, κυριαρχούν η γαλλική, η ιταλική και προσφάτως και η ισπανική κουζίνα και τα προϊόντα τους. Σε αρκετά δημοσιεύματα εμφανίζεται ότι η ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα είναι αναγνωρίσιμα, ειδικά σε σύγκριση με τις κουζίνες και τα προϊόντα πολλών άλλων κρατών (απλή σύγκριση με Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ.). Αυτό πηγάζει ουσιαστικά: 1ον από τη δύναμη του ονόματος “Ελλάδα” (παρά την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα) στο διεθνές προσκήνιο και 2ον από την επαφή του παγκόσμιου κοινού με την ελληνική κουζίνα, είτε ως τουριστών με τα ταξίδια τους, είτε στο εξωτερικό ως καταναλωτών ελληνικών προϊόντων και πελατών στα εκατοντάδες εστιατόρια ελληνικής κουζίνας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.agrorama.com